AZ bindt 'één van grootste talenten uit opleiding'

3 juli 2015, 16:35

Met het oog op de toekomst heeft AZ het contract van een eigen jeugdproduct opengebroken en verlengd. Jeremy Helmer lag aanvankelijk tot medio 2016 vast in Alkmaar, maar zal na een contractondertekening twee jaar langer speler van AZ zijn. De Noord-Hollandse club heeft zelfs een optie om de samenwerking tot de zomer van 2020 te verlengen.

Helmer is deze vrijdag achttien jaar geworden en zijn nieuwe contract geldt dus als een mooi verjaardagscadeau. De jonge middenvelder was afgelopen seizoen de regisseur van AZ onder 19. "Ik ben hier heel erg blij mee", zegt hij over zijn nieuwe verbintenis op de clubwebsite. "Het is een teken dat ik goed bezig ben. Sinds ik in de zomer van 2013 mijn eerste contract tekende ben ik fysiek sterker geworden en ben ik met doelpunten bepalender geworden voor het team. Dit seizoen wil ik zo lang mogelijk blijven meetrainen met de A-selectie en mijn debuut in het eerste elftal maken. Dat zijn mijn doelen."

"Jeremy Helmer is één van de grootste talenten van de AZ Jeugdopleiding", stelt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. "Daarom zijn we erg blij met het openbreken en tussentijds verlengen van zijn contract. Jeremy is een creatieve middenvelder die in staat is om meerdere keren per wedstrijd iemand in scoringspositie te brengen. Hij traint deze voorbereiding mee met de A-selectie, waar hij een goede indruk achterlaat. De komende tijd kan hij toewerken naar zijn debuut in het eerste elftal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen