Bogarde keert terug bij Ajax: "Met talenten aan de slag"

3 juli 2015, 20:32

Winston Bogarde keert definitief terug bij Ajax. De voormalig international van Oranje heeft zich tot de zomer van volgend jaar verbonden aan de club waar hij naam maakte als speler. De 44-jarige oud-Ajacied gaat zich in de bovenbouw van de jeugdopleiding ontfermen over de begeleiding van verdedigers. Hij zal zich richten op de A- en B-junioren.

"Ik ben heel blij dat ik terugkeer bij Ajax en dat zij mij de mogelijkheid bieden om de spelers te helpen in hun ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om met de talenten aan de slag te gaan", zegt Bogarde op Ajax.nl over zijn nieuwe uitdaging. Tussen 1994 en 1997 maakte hij als spijkerharde verdediger furore bij Ajax, waarmee hij de Nederlandse Super Cup, twee landstitels, de UEFA Champions League, de UEFA Super Cup en de FIFA wereldbeker voor clubteams wist te winnen.

"Sinds Jaap Stam is doorgeschoven naar Jong Ajax zijn wij op zoek naar een verdedigerstrainer en mentor voor de bovenbouw", stelt Wim Jonk, hoofd jeugdopleiding bij Ajax. "Ik ben blij dat we die nu gevonden hebben. Ook onze verdedigende talenten willen wij zoveel mogelijk individuele begeleiding bieden. Ik denk dat Winston, met al zijn passie en ervaring, de juiste man is om de fijne kneepjes van het verdedigen over te brengen. Want ook dat is straks keihard nodig om overeind te kunnen blijven in het internationale topvoetbal."

Na zijn imposante carrière als speler, waarin hij ook onder meer voor FC Barcelona, AC Milan en Chelsea speelde, behaalde Bogarde zijn trainersdiploma's.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen