PSV-aanwinst Laursen wil in voetsporen Depay treden

4 juli 2015, 11:53

Omdat PSV deze zomer nog geen opvolger van Memphis Depay heeft gepresenteerd, krijgt Nikolai Laursen waarschijnlijk de kans in de aanval van de Eindhovenaren in de komende oefenduels. De zeventienjarige aanvaller werd in juni voor een miljoen euro overgenomen van het Deense Bröndby en is positief over zijn eerste weken in Eindhoven.

Hij hoopt zich in de kijker te spelen bij coach Phillip Cocu. "Het is fantastisch om hier te trainen en mezelf te laten zien. Tot en met het trainingskamp blijf ik sowieso bij de eerste selectie. Daarna wordt gekeken wat mijn rol gaat zijn", zegt de Deen in Telesport. De zeventienjarige kan op de vleugels en op het middenveld uit de voeten. "Ik ben snel, heb een goede dribbel en kan iets creëren in het veld."

Laursen kon ook naar Bayern München en Ajax, maar hij wilde graag naar Eindhoven verkassen.

"Mijn kennismaking met de club was heel goed", zegt hij. "Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Dit is ook een club die jonge spelers de kans geeft. Kijk maar naar een speler als Memphis Depay, die vanuit de eigen jeugd de kans heeft gekregen een grote speler te worden. Dat wil ik ook bereiken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen