Sampaoli heeft 'ongelooflijk genoten' van Panenka Sanchez

5 juli 2015, 10:33

De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli heeft genoten van de Panenka-penalty van Alexis Sanchez, waarmee zaterdag (lokale tijd) de winst van de Copa América werd binnengehaald. Gastland Chili versloeg Argentinië in de finale na strafschoppen met 4-1, na een 0-0 stand na negentig en 120 minuten voetbal.

"De penalty van Alexis heeft mij ongelooflijk doen genieten", aldus Sampaoli op de officiële website van de Copa América. "De spelers hebben geweldig werk geleverd, ze zijn het veld op gegaan met als doel het winnen van deze prijs. Ik heb in het hele toernooi niemand gezien die deed vermoeden dat Chili minder was dan andere landen."

Het is de eerste keer dat Chili een grote prijs pakt. "Hier wil ik van genieten", aldus Sampaoli. Over de wedstrijd: "Aanvallend gezien was Chili superieur aan Argentinië. We wisten te domineren aan de bal tegen een krachtig team als Argentinië. Chili heeft een geweldige wedstrijd gespeeld en we hadden het al binnen negentig minuten kunnen beslissen. Petje af voor mijn spelers. In de penaltyreeks werden we alsnog beloond, want dit was het terechte resultaat. Chili had in de wedstrijd meer te bieden dan Argentinië."