Argentinië-bondscoach: "We hadden moeten winnen"

5 juli 2015, 11:29

Argentinië maakte zaterdag (lokale tijd) in de finale van de Copa América tegen gastland Chili geen overtuigende indruk. De vice-wereldkampioen ging uiteindelijk na strafschoppen onderuit, maar bondscoach Gerardo Martino is van mening dat zijn elftal had moeten winnen.

"We hebben niet gespeeld zoals we kunnen, maar dat geldt ook voor Chili", aldus Martino op de officiële website van de Copa América. "Beide teams hadden meer succes met het neutraliseren van de tegenstander dan met het creëren van kansen. Argentinië creëerde niet veel, maar Chili ook niet. Het is dus niet eerlijk om alleen te zeggen dat Argentinië niet speelde zoals gebruikelijk, aangezien dat ook geldt voor  Chili. We hadden hun spelers op het middenveld en Jorge Valdivia en Alexis Sanchez onder controle. Ik heb vanaf de eerste dag erkenning voor Chili, maar wat betreft deze wedstrijd hadden we naar mijn mening moeten winnen. Achteraf zou ik niets anders hebben gedaan."

Argentinië wacht inmiddels 22 jaar op het winnen van een grote prijs. Martino: "Maar ik blijf tot de dood achter deze spelers staan, vanwege hun toewijding en eerlijkheid. We blijven het proberen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen