PSV-coach Cocu geeft Hendrix kans op positie Rekik

5 juli 2015, 20:08

Karim Rekik is vertrokken, maar PSV maakt voorlopig weinig haast met de zoektocht naar een nieuwe linker centrale verdediger. Dat heeft een reden, want coach Phillip Cocu denkt in de persoon van Jorrit Hendrix al een prima alternatief voor Rekik in huis te hebben. Hendrix speelt zelf liever op het middenveld, maar staat open voor het plan van coach Cocu om zich te richten op de positie centraal achterin.

"Jorrit is jong en krijgt nu meer opties om te spelen, ook al is dat niet op zijn voorkeurpositie op het middenveld", zegt Cocu op de site van Metro. Hendrix speelde in zijn debuutseizoen al regelmatig achterin bij PSV. "We weten al wat hij daar kan. Hij is nu twee jaar verder, ik wil kijken hoe hij het als linker centrale verdediger doet."

Hendrix is gematigd enthousiast: "Ik wil vooral veel speelminuten maken. Met een optie erbij is die kans groter, maar mijn voorkeur ligt op het middenveld en op die positie wil ik me ontwikkelen. De trainer was vroeger zelf ook een speler die op meerdere posities kon spelen. We hebben het daarover gehad en begrijpen elkaar."

Wie Cocu minder begrijpt, is Jürgen Locadia. De jonge spits wil weg bij PSV, omdat hij weinig perspectief voor zichzelf ziet. "Ik snap Jürgen wel. Als je jong bent, ben je ongeduldig en verlies je soms het langere traject uit het oog", zegt Cocu. De coach is echter duidelijk: Locadia blijft wat hem betreft gewoon in Eindhoven. "Ik denk dat het verhaal nog niet bij hem geland is, maar het is heel simpel: hij heeft bij ons een contract tot 2019."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen