'Argentinië nieuwe nummer één van FIFA Ranking'

5 juli 2015, 21:35

Na de WK-finale verloor Argentinië dit weekend opnieuw een belangrijke eindstrijd, namelijk die van de Copa America. Chili was na strafschoppen te sterk en dus stond Argentinië wederom met lege handen, maar toch is het land vanaf komende week op papier het beste voetballand ter wereld.

Op de nieuwe FIFA Ranking, die komende donderdag officieel uitkomt, staat Argentinië volgens diverse media op de eerste plaats. Het passeert Duitsland, waarvan het vorig jaar de WK-finale verloor. Het is voor het eerst sinds zeven jaar, juni 2008, dat Argentinië de wereldranglijst van de wereldvoetbalbond aanvoert.

Opvallend is niet alleen de eerste plaats van Argentinië, maar ook de hoge klasseringen van Roemenië en Wales. Beide landen, niet bepaald grootmachten in het internationale voetbal, komen de top tien binnen. Roemenië is opgeklommen naar de achtste plaats, Wales wordt de nummer tien van de wereld. Hiermee staan beide landen hoger dan bijvoorbeeld Europees kampioen Spanje (elfde), Copa America-winnaar Chili (twaalfde) en grote voetballanden als Italië (zeventiende) en Frankrijk (22ste). Nederland staat op de vijfde plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen