'Southampton dreigt met stappen in zaak-Alderweireld'

5 juli 2015, 20:32

De toekomst van Toby Alderweireld houdt de gemoederen in Engeland flink bezig. Tottenham Hotspur wil de verdediger graag overnemen van Atlético Madrid, maar Southampton meent het eerste recht te hebben op aankoop van de Belgische verdediger. Het dreigt volgens Sky Sports al met juridische stappen.

Southampton huurde Alderweireld afgelopen seizoen van Atlético. De club van manager Ronald Koeman wist daarbij een optie tot koop te bedingen en wil de Belg graag definitief overnemen. Hier staat een vastgestelde transfersom tegenover, maar naar verluidt is Tottenham bereid om meer te betalen dan Southampton contractueel hoeft. Om die reden wil Atlético graag zaken doen met de club uit Londen. Mocht dat gebeuren, dan zal Southampton naar verluidt naar de rechter stappen in een poging daar een stokje voor te steken.

Zelf hield Alderweireld zich vorige maand op de vlakte over zijn toekomst. "Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt, al hoop ik wel dat daar snel verandering in komt", zei hij bij Sporza. "Mijn vader heeft onlangs met Atlético gesproken en zij willen me normaal gesproken terug. Ik heb er per slot van rekening ook nog een contract voor twee seizoenen." Toch liet hij weten graag in Engeland te willen blijven, de reservebank van het Estadio Vicente Calderón is hij beu. "Ik wil bij een club het gevoel hebben dat ik echt gewild ben. Ik heb me getoond in de Premier League dit seizoen en ik wil niet nog eens een seizoen waarin ik al te vaak op de bank moet zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen