Kamp-Götze niet blij met gebrek aan vertrouwen bij Bayern

5 juli 2015, 22:58

Een jaar geleden lag de voetbalwereld aan de voeten van Mario Götze. Hij maakte het winnende doelpunt in de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië en was dus even de held van een natie, maar inmiddels staat hij weer met beide benen op de grond. De oorzaak: een matig seizoen bij zijn club Bayern München.

Götze kwam het afgelopen seizoen in de Bundesliga tot 'slechts' negen goals, een mager aantal. Het leidde ertoe dat hij in de eindfase van het seizoen, in twee cruciale wedstrijden, op de bank moest plaatsnemen. Het ging om de return tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League en het duel in de halve eindstrijd van de DFB Pokal tegen zijn oude club Borussia Dortmund. Dat steekt de 23-jarige spelmaker, laat zijn zaakwaarnemer Volker Struth weten in Bild am Sonntag. "Natuurlijk hadden we graag gezien dat Mario in bepaalde situaties meer steun van de club gekregen had", stelt hij. "Ik weet zeker dat als Mario vertrouwen voelt, het voor hem eenvoudiger is om zijn potentieel te tonen. Dan behoort hij tot de beste spelers ter wereld."

Dat hij in de cruciale duels tegen FC Barcelona en Dortmund buiten de basiself viel, was voor Götze een bittere pil. "Het is volkomen duidelijk dat hij teleurgesteld was en dat dit hem bezighoudt. Als speler vraag je je af waarom je niet speelt. Mario is naar Bayern gekomen om grote wedstrijden te spelen en prijzen te winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen