Roda JC bevestigt komst Sankoh: "We zochten ervaring"

6 juli 2015, 15:05

Het kwam al eerder naar buiten, maar het is nu officieel bevestigd door Roda JC Kerkrade: Gibril Sankoh gaat definitief aan de slag in het Parkstad Limburg Stadion. De 32-jarige verdediger komt de gelederen op transfervrije basis versterken en tekent voor één seizoen.

Sankoh is na Jens van Son en Santiago Palacios de derde zomerversterking voor Roda JC. "We zochten naar een verdediger met ervaring en zijn blij dat we Gibril aan de selectie kunnen toevoegen", zegt algemeen directeur Wim Collard op het digitale thuis van de Limburgse club. "Hij kent de Nederlandse Eredivisie en wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn stijl van spelen past bij Roda JC."

De verdediger komt transfervrij over van het Chinese Henan Jianye, waar zijn tot 2017 doorlopende contract afgekocht werd. Sankoh trainde vorig seizoen een tijdje mee met FC Groningen, waar hij tussen 2005 en 2010 al speelde. Via de Groningers kwam hij bij FC Augsburg terecht. De Bundesliga-club liet hem in 2013 naar China verkassen.

Sankoh moet nog wel medisch gekeurd worden. Gaat dit goed, dan sluit hij dinsdag aan bij de training van Roda JC, dat ten koste van NAC Breda promoveerde naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen