'PSV vangt toch nog 390.000 euro voor Bakkali'

7 juli 2015, 09:31

PSV blijft niet met lege handen achter na het vertrek van Zakaria Bakkali naar Valencia. De pas 19-jarige Belg benutte zijn transfervrije status door voor vijf jaar te tekenen bij de Spaanse topclub. Maar hoewel PSV dus geen transfersom krijgt, ontvangt het wel een forse opleidingsvergoeding.

Deze opleidingsvergoeding bedraagt 390.000 euro, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV heeft recht op dit bedrag omdat Bakkali tussen zijn dertiende en negentiende in Eindhoven speelde. Vanaf een zestiende levensjaar krijgt een club 90.000 per jaar als opleidingsvergoeding, daarvoor geldt een jaarlijkse vergoeding van 10.000 euro. De optelsom van deze bedragen leidt tot een totaalbedrag van 390.000 euro.

Naast deze opleidingsvergoeding krijgt PSV een bedrag als Valencia de talentvolle Belg in de toekomst weer verkoopt. De Eindhovenaren hebben recht op een doorverkooppercentage van 2,75 procent.

Bakkali gold als groot talent en brak in de zomer van 2013 door, maar raakte op een zijspoor omdat hij weigerde om zijn contract bij PSV te verlengen. Ook was zijn gedrag buiten de lijnen onprofessioneel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen