FA zegt sorry na ongelukkige tweet over 'Lionesses'

7 juli 2015, 10:11

De Engelse voetbalbond gaat door het stof naar aanleiding van een ongelukkige tweet over de nationale vrouwenploeg. De 'Lionesses' zorgden voor een historische prestatie door brons te veroveren op het WK en na afloop van het toernooi baarde de FA opzien door via Twitter te stellen dat de vrouwen 'nu weer moeder, partner en dochter worden'. "Maar ze hebben er één titel bij: held", besloot de FA de tweet.

Dit korte bericht viel slecht. Veel mensen vonden dat de FA met dit bericht over de vrouwen als moeder en partner het stereotype beeld van vrouwen schetste en de voetbalsters niet neerzette als topsporters. De Engelse bond zag zijn fout in en verwijderde de tweet razendsnel, maar het kwaad was al geschied.

De bond biedt nu, via redacteur James Callow, zijn excuses aan voor de ongelukkige communicatie. Hij noemt de tweet 'ongelukkig geformuleerd'. "Het spijt me als ik voor ophef gezorgd heb. Het bericht was bedoeld om aan te geven dat de speelsters, na het WK, weer herenigd worden met hun familie. Ik verwerp iedere vorm van sexisme en vind de menselijke invalshoek belangrijk. Bij de mannen had ik absoluut hetzelfde geschreven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen