Goed nieuws voor Milan: eigen stadion stap dichterbij

8 juli 2015, 10:31

De plannen van AC Milan om vanaf het seizoen 2018/2019 in een nieuw, eigen stadion te voetballen lijken werkelijkheid te worden. De club heeft toestemming gekregen om een stadion te bouwen op een stuk grond in Milaan, dat eigendom is van een stichting. Dat meldt Milan via de officiële kanalen.

AC Milan speelt al sinds jaar en dag zijn thuiswedstrijden in San Siro, een stadion dat het deelt met stadgenoot Inter. De ploeg wil graag een eigen thuishaven en mag nu op het stuk grond in Milaan een stadion gaan bouwen dat plaats biedt aan 48.000 fans. Dat is aanzienlijk minder dan in San Siro, waar 80.000 liefhebbers een plekje kunnen vinden. De club denkt met een eigen stadion vijftig tot tachtig miljoen euro aan nieuwe inkomsten binnen te kunnen halen. "Cruciaal voor de ontwikkeling van de club", vindt Barbara Berlusconi.

De bedoeling is dat het nieuwe stadion van AC Milan in het voorjaar van 2018 gereed is. Mocht dat lukken, dan wordt Milan pas de derde Serie A-club die zijn stadion in eigen beheer heeft. Op dit moment geldt dat alleen voor Juventus en Udinese, alle andere clubs delen hun accommodatie met andere partijen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen