AZ-talent Kramer: "Ik moet me gewoon laten zien"

8 juli 2015, 10:59

Joris Kramer is één van de AZ-talenten die deze zomer een kans krijgt bij de A-selectie. De 18-jarige verdediger zat vorig seizoen al twee keer bij de wedstrijdselectie en hoopt komend jaar zijn debuut te kunnen maken in het eerste elftal. Hij geniet ervan om nu dagelijks met de hoofdmacht te trainen.

"Het is mooi om elke dag met deze groep op het veld te staan", zegt Kramer, vorig seizoen actief voor AZ onder 19, op de site van de Alkmaarse club. "Het is duidelijk een ander niveau met een veel hoger tempo. De jongens die nieuw zijn in de groep worden goed opgevangen. Het is een leuk team om bij in te stromen."

In een oefenwedstrijd tegen Regioteam Dirkshorn maakte Kramer zaterdag zijn officieuze debuut voor AZ. "Ik speelde niet op mijn echte positie, maar het ging op zich wel goed. Ik stond links op het middenveld in plaats van in de verdediging. Het was de eerste tien minuten duidelijk even wennen. Ik was om me heen aan het kijken. Ik was ook erg bezig met wat anderen van me zouden vinden. Maar daarna ging het goed en gaf ik een assist op Vincent Janssen. Vincent bedankte me en andere teamgenoten feliciteerden me met die assist. Dat was goed voor mijn zelfvertrouwen. Vanaf dat moment was het ijs wel gebroken en kon ik vrijuit spelen."

Kramer hoopt de komende periode een volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. "Ik weet niet op welke plek ik me in oefenwedstrijden moet gaat richten. Ik denk op elke positie, want ik ben blij met alle minuten die ik mag meedoen. Het is simpel: ik moet me gewoon laten zien. Het is nu niet makkelijk om links centraal in de verdediging te spelen, want ik heb met Jan Wuytens en Jop van der Linden twee ervaren concurrenten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen