AZ benoemt Martin Haar tot trainer van Jong AZ

8 juli 2015, 11:39

Martin Haar krijgt een nieuwe functie bij AZ. De ervaren coach, jaren als assistent-coach betrokken bij het eerste elftal en het afgelopen seizoen specialistentrainer, wordt trainer van Jong AZ. Hij volgt Reinier Robbemond op, die hoofdtrainer van Jupiler League-club FC Oss geworden is.

Volgens directeur voetbalzaken Earnest Stewart van AZ is de 63-jarige Haar de juiste man voor deze functie. "Martin Haar weet als geen ander over te brengen wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. In de functie van trainer van Jong AZ kan hij zijn schat aan ervaring overbrengen, zodat onze talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Martin is daarnaast een uitstekende veldtrainer. We zijn blij dat hij deze uitdaging aangaat. Hij krijgt bij Jong AZ assistentie van Denny Landzaat, die momenteel bezig is met zijn trainerscursus."

Ook Haar, die deze zomer de kans liet liggen om assistent-coach van FC Twente te worden, is blij: "Ik vind het een mooie uitdaging om onze beste talenten klaar te stomen voor hun stap naar het stadion. In Jong AZ spelen veel jongens die er goed op staan bij de technische verantwoordelijken en onze scouting. Ik vind het erg leuk om die spelers de juiste begeleiding te geven. Daarnaast verheug ik me op de samenwerking met Denny Landzaat. Eerst had ik hem als speler onder mijn hoede, nu mogen we samen als trainer aan de gang."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen