FC Emmen haalt oude bekende als nieuwe spits

8 juli 2015, 14:55

Rick ten Voorde keert terug naar de club waar hij zijn doorbraak beleefde. De inmiddels 24-jarige spits gaat aan de slag bij FC Emmen, hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen. Bij FC Emmen volgt hij topscorer Cas Peters op, die een transfer naar Portugal gemaakt heeft.

Ten Voorde is geboren in Emmen en doorliep de jeugdopleiding van de Jupiler League-club. In januari 2009 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en na een half jaar, waarin hij negen keer scoorde, maakte hij de overstap naar NEC. In Nijmegen wist hij niet door te breken en nadat hij eerder al verhuurd was aan RKC Waalwijk en NAC Breda, werd hij in 2013 verkocht aan het Duitse SC Paderborn 07. Het afgelopen seizoen speelde de aanvaller op huurbasis voor FC Dordrecht, dat uiteindelijk degradeerde uit de Eredivisie.

Algemeen directeur Wim Beekman denkt dat Ten Voorde op het oude nest zijn carrière een impuls kan geven. "We hebben Rick de afgelopen jaren gevolgd en diverse gesprekken gevoerd. Enerzijds omdat we altijd onze oud spelers belangstellend volgen, anderzijds omdat wij steeds het gevoel hadden dat Rick de volgende stap in z'n carrière kon maken door eerst een jaar in Emmen te laten zien wat hij kan. Dat kan hij laten zien in de JENS Vesting door voor al zijn vrienden, familie en bekenden lekker te voetballen en doelpunten te maken."

Ten Voorde: "Ik kijk er naar uit terug te keren naar de club waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. Ik verwacht met het aanvallende spel van FC Emmen goed uit de voeten te kunnen en zo weer plezier in het voetbal te krijgen. Ik hoop dat ik het komende seizoen in het vertrouwde rood-witte shirt veel goals mag maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen