Kassa rinkelt ook voor Feyenoord bij transfer Wijnaldum

8 juli 2015, 16:04

In Rotterdam worden de ontwikkelingen rond Georginio Wijnaldum nauwlettend gevolgd. Als de aanvoerder van PSV inderdaad voor een bedrag van rond de twintig miljoen euro vertrekt- en die kans lijkt momenteel zeer groot- krijgen ook Feyenoord en Sparta een leuk bedrag op de rekening gestort.

Wijnaldum genoot het eerste deel van zijn opleiding bij Sparta, op 13-jarige leeftijd stapte hij over naar Feyenoord. In 2011, toen hij twintig jaar was, vertrok de middenvelder naar PSV. Bij een transfersom van twintig miljoen euro zou Sparta recht hebben op een opleidingsvergoeding van zo'n 100.000 euro, voor Feyenoord zou dat bedrag zes keer zo hoog liggen. De ploeg uit Rotterdam-Zuid kan 600.000 euro tegemoet zien. Dat bedrag kan verder oplopen als het, toen het Wijnaldum naar PSV liet gaan, een doorverkooppercentage bedongen heeft. Of dat het geval is, wil directeur Martin van Geel volgens RTV Rijnmond niet zeggen.

Newcastle United heeft volgens het Brabants Dagblad een bod van zestien miljoen euro uitgebracht op Wijnaldum, de vraagprijs van PSV ligt enkele miljoenen hoger. De verwachting is dat beide clubs op korte termijn tot een akkord komen, daarna is het aan Wijnaldum om te beslissen of hij naar de Engelse club wil. Naar verluidt staat de 24-jarige Oranje-international positief tegenover een vertrek naar St. James' Park.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen