UEFA wil Oranje in kwalificatiegroep van zes landen

9 juli 2015, 11:50

Er nemen veertien Europese landen deel aan het WK 2018 in Rusland. De negen groepswinnaars van de kwalificatiecyclus plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi en voegen zich daarmee bij gastheer Rusland, terwijl de acht beste nummers twee in de play-offs strijden om de resterende vier tickets. Dat heeft de FIFA donderdag bekendgemaakt.

De 52 Europese landen die meedoen aan het kwalificatietraject voor het WK 2018 - in tegenstelling tot de UEFA erkent de FIFA Gibraltar niet als voetballand - worden verdeeld over zeven groepen van zes teams en twee poules van vijf landen. Op verzoek van de UEFA komt Nederland sowieso in een groep met zes ploegen. Hetzelfde geldt voor Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

De loting voor de WK-kwalificatiecyclus is op zaterdag 25 juli, 17.00 uur Nederlandse tijd in St. Petersburg. De wedstrijden staan gepland voor tussen 4 september 2016 en 10 oktober 2017.

Bovengenoemd kwalificatieformat moet nog wel worden goedgekeurd door het organisatiecomité, die een dag voor de loting vergadert. Dat zij het licht op groen zet, lijkt slechts een formaliteit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen