Tuchtcommissie straft Utrecht met boete en lege tribune

Ger
10 juli 2015, 12:18

FC Utrecht heeft een geldboete van 10.000 euro gekregen vanwege antisemitische spreekkoren vanaf de Bunnikside tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op 5 april. Het betreffende stadiondeel moet op last van de tuchtcommissie van de KNVB tijdens het volgende thuisduel met de Amsterdammers bovendien gesloten blijven.

FC Utrecht ging eerder niet akkoord met het vergelijkbare schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De Domstedelingen lieten weten de gebezigde antisemitische leuzen weliswaar ontoelaatbaar te vinden, maar wilden met de afwijzing een 'bredere discussie' op gang brengen. "Hoe gaan de clubs en KNVB hier in de toekomst mee om en hoe staat dit in verhouding tot soortgelijke niet-onderzochte en -bestrafte voorvallen in andere stadions?", reageerde FC Utrecht. "Dit onderwerp is landelijk te belangrijk."

De tuchtcommissie is van mening dat de club onvoldoende maatregelen heeft getroffen om de spreekkoren tijdens de wedstrijd te bestrijden, dan wel herhaling te voorkomen. FC Utrecht heeft tot donderdag 16 juli de tijd om in beroep te gaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen