Van Basten: "Geen optimale motivatie bij Oranje"

Ger
10 juli 2015, 14:57

Marco van Basten kijkt ernaar uit om weer bij Oranje aan de slag te gaan. De voormalig topspits wil het Nederlands elftal graag helpen om de huidige positie in de EK-kwalificatiegroep te verbeteren. Volgens Van Basten zijn de recente tegenvallende resultaten het gevolg van het uitstekende WK.

"Het ligt niet zozeer aan de kwaliteit, maar het heeft misschien ook te maken dat je niet helemaal optimaal gemotiveerd bent geweest. Hoe lullig dat misschien ook mag klinken", zegt Van Basten in gesprek met de NOS. "Het Nederlands elftal heeft na een zware periode een goed toernooi gespeeld, is derde geworden en heeft veel complimenten gekregen. Dan is het moeilijk om de boel op te pakken. Dat is denk ik ook de reden geweest dat het Nederlands elftal niet helemaal goed staat in de kwalificatie."

Van Basten heeft vertrouwen in Danny Blind, die het stokje als keuzeheer heeft overgenomen van de ontslagen Guus Hiddink. De eerste wedstrijd van Oranje met de nieuwe technische staf staat gepland in september als IJsland, de verrassende koploper in groep A van de EK-kwalificatie, de opponent is. "Ik denk dat Danny Blind inmiddels ervaren zat is, want hij loopt al een tijd mee", aldus Van Basten. "Hij was eindverantwoordelijk bij Ajax, heeft met Van Gaal het WK meegemaakt en de kwalificatie met Hiddink."

Van Basten neemt komend weekeinde afscheid bij AZ. De club uit Alkmaar laat weten dat de assistent-trainer zaterdag nog met de selectie mee reist naar Limburg, waar een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen