Depay gepresenteerd bij ManU: "Een droom komt uit"

10 juli 2015, 18:08

Zijn transfer is al maanden rond en hij trainde zelfs al een week mee, maar Memphis Depay is vrijdag officieel gepresenteerd als aanwinst van Manchester United. De aanvaller poseerde op Old Trafford met manager Louis van Gaal, zijn nieuwe shirt en een sjaal in de clubkleuren. Hij glom van trots.

"Dit is voor mij een droom die uitkomt", sprak Depay bij zijn presentatie. De aanvaller is overgekomen van PSV, waar hij afgelopen seizoen landskampioen en topscorer van de Eredivisie werd. "Ik heb een goed seizoen achter de rug, maar nu begint alles opnieuw. Ik moet mezelf bewijzen in de Premier League", weet hij.

"Ik kijk ernaar uit", vervolgt hij. "Mijn doel is om prijzen te winnen met deze club. Het is de grootste ploeg ter wereld, dus we moeten prijzen pakken." Over zichzelf zei hij: "Ik kan doelpunten maken, ik ben een creatieve speler. Daar houd het publiek van. Ik ga keihard werken en mijn uiterste best doen voor Manchester United."

Depay legt de lag hoog, want de vraag of Manchester United komend seizoen landskampioen kan worden beantwoordt hij bevestigend. "Zeker. We hebben veel kwaliteit in deze selectie. Ik ben hier de nieuweling en zal mijn weg moeten vinden, maar de ploeg heeft alles in huis om de Premier League te kunnen winnen."

Manager Van Gaal beschreef Depay als 'één van de grootste talenten van zijn generatie'. Als bondscoach nam Van Gaal Depay mee naar het WK van 2014, waar de aanvaller opzien baarde door twee keer te scoren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen