Stoke City bevestigt komst huurling Van Ginkel

10 juli 2015, 18:53

Marco van Ginkel speelt komend seizoen definitief in het shirt van Stoke City. De club uit de Engelse Premier League bevestigt via de officiële kanalen dat het de Nederlandse middenvelder voor één jaar huurt van Chelsea. Het afgelopen seizoen kwam Van Ginkel op huurbasis uit voor AC Milan.

De overstap van de 22-jarige Van Ginkel is vrijdag afgerond. De oud-speler van Vitesse stapt nu zo snel mogelijk in het vliegtuig naar Singapore, waar zijn nieuwe club op trainingskamp is. Hij is de vierde aanwinst van Stoke City in deze transferperiode, Phillip Wollscheid, Jakob Haugaard en Joselu gingen hem voor.

Het afgelopen seizoen speelde Van Ginkel zeventien officiële wedstrijden voor AC Milan in de Serie A. De midenvelder werd in 2013 door Chelsea overgenomen van Vitesse, maar stond daarna lang aan de kant met een kruisbandblessure. "Hij is een speler met een geweldig potentieel en we zijn verheugd dat hij in het seizoen 2015/2016 in het Britannia Stadium speelt", zegt directeur Tony Scholes namens Stoke City.

"Marco is het type speler waar we naar op zoek waren", vult coach Mark Hughes van de Engelse club aan. "Hij brengt energie in het spel en is een middenvelder met loopvermogen en scorend vermogen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen