Duitsland 'op z'n Duits' langs Oranje onder 19

10 juli 2015, 22:01

Nederland onder 19 heeft een goed resultaat in zijn laatste groepswedstrijd nodig om de halve finale van het Europees kampioenschap te bereiken. Na de 1-0 overwinning op Rusland in het openingsduel verloren de Oranje-talenten vrijdagavond van de leeftijdsgenoten uit Duitsland.

De Duitsers wonnen 'op z'n Duits' van Oranje, namelijk door een doelpunt in de slotfase. Gianluca Rizzo scoorde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Hoewel deze goal dus pas laat viel, viel op het resultaat weinig af te dingen. Duitsland was de betere ploeg en Oranje had het vooral aan doelman Joel Drommel te danken dat het lang 0-0 bleef. Toch kreeg Oranje vlak voor de goal van de Duitsers een prima kans op de 0-1, maar invaller Michel Vlap miste.

Door de nederlaag blijft Oranje steken op drie punten, evenveel als Duitsland. De Duitsers hadden in hun eerste duel verloren van Spanje. Datzelfde Spanje verloor in zijn tweede duel met 3-1 van de Russen, waardoor ook deze ploegen nu op drie punten staan. Oranje sluit de groepsfase af met een wedstrijd tegen Spanje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen