Cocu: "Dit zijn transfers die we zagen aankomen"

10 juli 2015, 22:16

Coach Phillip Cocu van PSV zag zijn selectie vrijdag uitdunnen. Binnen enkele uren van elkaar kregen Georginio Wijnaldum en Oscar Hiljemark toestemming om het spelershotel van de club in het Franse Evain-Les-Bains te verlaten, om transfers naar respectievelijk Newcastle United en Palermo af te ronden. Cocu raakt niet in paniek van het feit dat hij binnen enkele uren twee middenvelders kwijt is, laat hij weten in gesprek met Omroep Brabant. "Maar ik hoop niet dat we dat deze week vaker gaan meemaken."

Cocu is vrij laconiek over het vertrek van Wijnaldum en Hiljemark. "Dit zijn transfers die we zagen aankomen en waar ik dus niet onrustig van word. Maar het is duidelijk dat we ons moeten versterken en wat mij betreft gebeurt dat zo snel mogelijk. Wellicht zelfs nog tijdens dit trainingskamp", stelt de oud-middenvelder.

Eerder deze zomer raakte PSV al Memphis Depay en Karim Rekik kwijt, daar tegenover staat voorlopig alleen de komst van Simon Poulsen. De Eindhovenaren hopen op korte termijn duidelijkheid te krijgen over de komst van Maxime Lestienne en Gaston Pereiro, terwijl Davy Pröpper geldt als beoogde opvolger van Wijnaldum. Ook Ibrahim Afellay wordt, volgens de regionale omroep, nog altijd gezien als mogelijke aanwinst.

De verkoop van Wijnaldum en Hiljemark levert PSV naar verluidt zo'n 22 tot 23 miljoen euro op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen