Bild weet het zeker: 'Schweini' gaat naar Old Trafford

10 juli 2015, 22:27

De meest opvallende transfer van deze zomer tot dusver lijkt in de maak. Volgens Sport Bild, dat doorgaans uitstekend geïnformeerd is, stapt Bastian Schweinsteiger over van Bayern München naar Manchester United. Op Old Trafford wordt hij herenigd met Louis van Gaal, met wie hij eerder bij Bayern werkte.

Eind juni werd al duidelijk dat Van Gaal zijn oog had laten vallen op Schweinsteiger, al jaren de stateeg op het middenveld van Bayern. Dat werd eerder deze week bevestigd door Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de Duitse club. "Ik heb telefonisch contact gehad met Bastian en ik ga met hem afspreken als hij terug is van vakantie. Ik hoef niet te verbergen dat ik heb waargenomen dat hij gevleid is door de belangstelling vanuit Engeland", sprak hij. Bij Man United lag een tweejarig contract voor de Duitse wereldkampioen klaar.

Volgens Bild heeft Schweinsteiger besloten om in te gaan op de aanbieding uit Engeland. Het wordt voor de 30-jarige Duitser de eerste keer dat hij voor een andere club dan Bayern München gaat spelen. Schweinsteiger debuteerde in 2002 in het eerste elftal van de Zuid-Duitse club en won sindsdien alles wat er te winnen valt. Met de nationale ploeg van Duitsland won de 111-voudig international vorig jaar het WK in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen