Ajax houdt hand op knip: "Zal eerst verkocht worden"

10 juli 2015, 23:40

Ajax-trainer Frank de Boer wil graag een spits en een vleugelaanvaller aan zijn selectie toevoegen. Hij hoopte deze versterkingen vanaf het begin van de voorbereiding erbij te hebben, maar dat is niet gelukt. Ajax houdt voorlopig de hand op de knip en dat kan de coach wel enigszins begrijpen.

"Er zal eerst verkocht worden'', zegt De Boer op AD.nl over het transferbeleid van Ajax. "De club wil eerst de begroting op orde hebben. Op dit moment kan ik begrijpen dat we geen risico's nemen, maar als je denkt beet te hebben bij een speler dan zal je ervoor moeten gaan en moet je de begroting even laten rusten."

De zuinigheid van Ajax is opvallend te noemen, omdat de club kerngezond is en zo'n honderd miljoen euro op de bank heeft staan. Waarom durft het geen gok te nemen? De Boer: "Ik snap dat fans zich dat afvragen. Maar Ajax wil niet meer in een situatie terechtkomen als van een paar jaar geleden. We gaan geen twaalf miljoen uitgeven voor een speler. We moeten slim zijn en misschien wel huren of een goudmijntje ontdekken."

Toch dusver haalde Ajax deze zomer twee verdedigers, John Heitinga en Mitchell Dijks, en middenvelder Nemanja Gudelj. Aan het eind van deze maand moet de club aan de bak in de voorronde van de CL.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen