Wijnaldum stapt definitief over naar Newcastle United

11 juli 2015, 11:37

De transfer van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United is in kannen en kruiken. Zowel PSV als de Premier League-club maakt vandaag (zaterdag) officieel melding van de transfer van de middenvelder. De Oranje-international heeft zich voor vijf seizoenen verbonden aan de club van Siem de Jong, Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita.

Vrijdag bereikten beide clubs al een akkoord over een transfersom, die rond de twintig miljoen euro ligt. PSV betreurt het vertrek van de aanvoerder, zo laat het bij monde van technisch manager Marcel Brands weten op de clubsite. "Wij raken helaas een geweldige voetballer en een fantastisch persoon kwijt, maar we gunnen Georginio deze stap van harte. Hij vertrekt als aanvoerder van een kampioensploeg, dat is iets waar wij en hij trots op mogen zijn."

Voor coach Steve McClaren is de 24-jarige Wijnaldum de eerste zomeraanwinst bij Newcastle. "We geven hiermee een statement af", zegt de oud-coach van FC Twente op de website van The Magpies. "Dit is een grote transfer en we hebben een goede speler in huis gehaald. Ik ben zeer blij met de komst van Gini. Hij legt veel energie in zijn spel en kan doelpunten maken."

Foto: website Newcastle United

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen