Rummenigge: "Schweinsteiger gaat naar Man United"

11 juli 2015, 14:50   Bijgewerkt: 11 juli 2015, 14:55

Bayern München raakt Bastian Schweinsteiger definitief kwijt aan Manchester United. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft vandaag (zaterdag) op een persconferentie bevestigd dat de middenvelder op het punt staat te tekenen in Engeland. De clubs hebben al een akkoord bereikt over een transfersom, zo gaf Rummenigge te kennen.

De dertigjarige Duitser speelde elf seizoenen in de hoofdmacht van Bayern, maar een twaalfde seizoen bij Der Rekordmeister zit er dus niet in voor Schweinsteiger. "Hij gaat naar Manchester United. Bastian wil nog iets nieuws proberen, voordat zijn loopbaan voorbij is", zei Rummenigge. "Hij heeft ons gevraagd om akkoord te gaan met zijn wens."

Schweinsteiger kan in Manchester een meerjarig contract signeren. In de Engelse stad gaat de spelmaker weer samenwerken met Louis van Gaal, met wie hij eerder in Duitsland ook al werkte. Hij wordt na Memphis Depay de tweede grote zomeraanwinst van The Red Devils. Overigens zal Schweinsteiger pas de eerste Duitser worden die het shirt van Manchester United gaat dragen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen