Van Bronckhorst positief over trainingskamp: "Genieten"

11 juli 2015, 15:55

Giovanni van Bronckhorst is zeer enthousiast over het trainingskamp van Feyenoord, dat sinds afgelopen maandag is neergestreken in het Oostenrijkse Seefeld. Voor de oud-international is het voor het eerst dat hij als hoofdcoach met een groep een week weg is, maar vervelend vindt hij de trip allerminst.

"Ik geniet van mijn rol als hoofdtrainer", vertelt hij op de website van de Rotterdammers. "Er komt veel meer bij kijken dan toen ik nog assistent was, maar dat ervaar ik juist als positief. Bovendien heb ik een zeer goede staf om me heen, we doen het echt met elkaar. Samen moeten we ervoor zorgen dat we de groep zo goed mogelijk klaarstomen voor de competitie en dat er straks een winnend Feyenoord op het veld staat."

Van Bronckhorst ziet dat de concurrentie in de selectie hevig is. "Spelers moeten strijden voor hun plek en in mijn ogen hoort dat ook zo, zeker in de voorbereiding", zegt de coach. "Door de concurrentie aan te gaan, maken ze elkaar sterker. Dat zie ik graag terug op trainingen", aldus Van Bronckhorst, die niet bang is om lastige keuzes te maken. "Daar ben ik zeker niet bang voor. Dat hoort erbij, uiteindelijk kan ik er maar elf opstellen."

Feyenoord opent het competitieseizoen op zaterdag 8 augustus met een thuisduel tegen FC Utrecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen