Van Persie meldt zich zondagavond bij Fenerbahçe

12 juli 2015, 10:47   Bijgewerkt: 12 juli 2015, 10:54

De transfer van Robin van Persie naar Fenerbahçe nadert zijn voltooiing. De Turkse voetbalgrootmacht kondigde eerder al aan dat de onderhandelingen met Manchester United geopend waren en maakt nu wereldkundig dat de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal vandaag (zondag) in Istanbul zal arriveren. Hoe laat dat is, is nog niet bekend.

Het is geen verrassing meer dat Van Persie op het punt staat om zich aan Fenerbahçe te verbinden. Geruchten over een Turks avontuur van de Nederlander deden al een tijdje de ronde en de overstap kwam al steeds dichterbij. Nadat diverse media al naar buiten gebracht hadden dat de 31-jarige aanvaller al deels medisch gekeurd was bij de Turkse club, werd dus ook kenbaar gemaakt dat er al onderhandeld werd met Man United.

Met de overstap van Van Persie naar het Sükrü Saracoglustadion lijkt een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid te zijn. De aanvoerder van Oranje zet waarschijnlijk zijn krabbel onder een driejarig contract in Istanbul, waar hij tot de grootverdieners gaat behoren. De oud-speler van Excelsior, Feyenoord en Arsenal krijgt wellicht een geweldige ontvangst in Turkije. Dat overkwam Nani onlangs ook. De Portugees werd deze transferwindow ook al gekocht van Man United.

Van Persie staat nog één seizoen, tot de zomer van 2016 dus, onder contract bij Man United. Hij begon ijzersterk op Old Trafford, met 26 doelpunten in het seizoen 2012/2013. Daarna werd het, mede door blessures, wat minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen