Niet blunderend Nieuw-Zeeland, maar Fiji naar Spelen

12 juli 2015, 14:11

Er staat het nationale voetbalelftal van Fiji iets bijzonders te wachten. De eilandbewoners hebben zich namelijk op wonderbaarlijke wijze geplaatst voor de Olympische Spelen, die volgend jaar in Rio de Janeiro georganiseerd worden. Niet alleen een zege op Vanuatu, maar ook een enorme administratieve blunder van de Nieuw-Zeelandse voetbalfederatie liggen hieraan ten grondslag.

Omdat Australië tot de Aziatische voetbalconfederatie behoort, was het voor Nieuw-Zeeland een makkie om zich in Oceanië te kwalificeren voor de Spelen. In navolging van de Spelen van 2008 en 2012 leken de Kiwi's zich weer te plaatsen, dankzij een 2-0 zege op Vanuatu in de halve finales van de kwalificaties. De Nieuw-Zeelandse bond blunderde echter door Deklan Wynne op te stellen. Volgens de FIFA is dat namelijk geen Nieuw-Zeelander. Hij heeft wel een paspoort van het Oceanische land, maar woont daar nog niet vijf jaar onafgebroken na zijn achttiende verjaardag.

Door deze gang van zaken mocht Vanuatu de finale spelen. Daarin moest de nummer 197 van de FIFA-ranking haar meerdere erkennen in Fiji, dat als 199ste genoteerd staat op de wereldranglijst. Door een gewonnen penaltyserie gaan de eilandbewoners naar de Spelen in Rio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen