Fraser grijpt in: "Word strontziek van al die koptelefoons"

12 juli 2015, 21:22

Henk Fraser, coach van ADO Den Haag, is helemaal klaar met mobieltjes en koptelefoons. De oud-verdediger tolereert het niet langer dat zijn spelers, met een koptelefoon op, in hun eigen wereld leven.

"Mobieltjes bij het eten, ik wil ze niet meer zien", kondigt Fraser aan op de website van AD Sportwereld. "We gaan een paar goede doelen zoeken voor de boetes die daar op staan. Ik wil het gewoon niet hebben."

Fraser stoort zich niet alleen aan mobiele telefoons, laat hij in duidelijke taal weten. "Ik word ook strontziek van al die koptelefoons met ieder zijn eigen muziek. Iedereen leeft maar in zijn eigen wereld, maar ik ga voor het groepsgevoel. Wij namen vroeger zo'n ghettoblaster mee. De ene dag hoorde je R&B of HipHop, de andere dag André Hazes. Je leerde dat waarderen, je leerde elkaar waarderen", vindt de coach van ADO.

Ook voetballend is Fraser niet tevreden over ADO Den Haag. Hij vindt dat zijn spelers op het fysieke en conditionele vlak tekort komen. "Een aantal jongens speelt veel te zuinig. 'Maar trainer', hoor ik dan, 'ik ben toch een voetballer?' Zeg ik: kijk dan eens naar de grote jongens in het topvoetbal. De Messi's, zo'n Christian Eriksen, ze maken de meeste kilometers", weet de coach. "Ik neem graag Jari Litmanen als voorbeeld, één van de mooiste voetballers tegen wie ik heb gespeeld. Hij was voor in de 'zestien' te vinden om gevaar te stichten, en even later stond hij alweer achter om te ondersteunen. Zijn ze bij ADO beter dan Litmanen was?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen