Van Persie definitief aan de slag bij Fenerbahçe

Ger
13 juli 2015, 14:22

Robin van Persie heeft met succes de medische keuring doorstaan bij Fenerbahçe. De aanvoerder van het Nederlands elftal zal dinsdagavond om 18.00 uur bij de Turkse topclub zijn krabbel zetten onder een contract. Van Persie komt over van Manchester United, waar hij geen hoofdrol meer speelde in de plannen van manager Louis van Gaal.

De 31-jarige aanvaller arriveerde zondagavond in Istanbul. Bij zijn aankomst kreeg hij een enthousiast onthaal van honderden supporters. Van Persie verruilde Arsenal in de zomer van 2012 voor Manchester United. Hij had in zijn eerste seizoen op Old Trafford een groot aandeel in de landstitel van de Engelse topclub. Daarna wist Van Persie steeds minder vaak te schitteren in het shirt van United. Bij Fenerbahçe wordt hij de opvolger van Dirk Kuyt, die is teruggekeerd naar Feyenoord.

Van Persie leek eerder deze zomer nog op weg naar Juventus, maar de kampioen van de Serie A koos toch voor de Kroaat Mario Mandzukic als nieuwe spits. Vervolgens deed Fenerbahçe een geslaagde toenaderingspoging. "Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te kunnen trainen en spelen. Het is nu al een geweldige ervaring", aldus Van Persie, die voor meerdere jaren bij Fenerbahçe zal tekenen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen