Oranje O19 scoort één goal te weinig en kan koffers pakken

13 juli 2015, 22:04

Oranje O19 is al na één ronde uitgeschakeld op het EK Onder-19. De formatie van Aron Winter moest vanavond (maandag) winnen van Spanje om de groepsfase te overleven. Daar slaagde Oranje niet in, het kwam tegen de Spanjaarden niet verder dan 1-1.

Al na acht minuten keken de Nederlandse talenten tegen een achterstand aan. Damon Mirani van Ajax schoot de bal ongelukkig in eigen doel, waarna de klus voor Oranje nog moeilijker werd. In de tweede helft scoorde Pelle van Amersfoort, die ook tegen Rusland scoorde, nog wel de 1-1 uit een strafschop. Verder kwamen de spelers van Winter echter niet.

Daardoor is Nederland uitgespeeld op het Europees kampioenschap. In het openingsduel van het toernooi werd er door de equipe van Winter nog gewonnen van Rusland, maar daarna verloor de ploeg van Duitsland. Aan de remise tegen Spanje heeft Nederland dus niet genoeg om de halve finale te bereiken. Spanje en koploper Rusland zijn wel door naar de volgende ronde.