Pröpper moest wachten op PSV: "Ik wist hoe het zat"

14 juli 2015, 08:13

Het geduld van Davy Pröpper werd deze zomer enigszins op de proef gesteld. De middenvelder wist dat PSV hem wilde hebben, maar was er ook van op de hoogte dat de Eindhovense club alleen zaken wilde doen als Georginio Wijnaldum of een andere middenvelder verkocht zou worden. Dat gebeurde uiteindelijk en vlak nadat de overstap van Wijnaldum naar Newcastle United afgerond werd, kon Pröpper tekenen in Eindhoven.

In De Telegraaf blikt de 23-jarige Pröpper terug op de afgelopen zomer, waarin hij in de wachtkamer zat. "Het was voor mij de afgelopen periode niet zo moeilijk om te wachten, omdat ik precies wist hoe het zat. Ik moest wachten tot er een plekje vrij zou komen op het middenveld. Het was wel af en toe lastig dat ik er niks over mocht zeggen. Iedereen begon steeds over PSV, maar zo lang het niet officieel was, kon ik er niet op ingaan."

"Ik kreeg een goed gevoel bij PSV, omdat ze al heel snel duidelijk maakten, dat ze me graag wilden hebben", zegt Pröpper, die al geruime tijd wist dat de interesse. "Ik heb ook een heel goed gesprek gehad met trainer Phillip Cocu, waarin hij me heeft verteld wat ik kan verwachten. Al is dat gesprek inmiddels al wel lang geleden."

Nadat de transfer van Wijnaldum afgerond was, ging het snel met Pröpper. "Ik was zondagavond net met Vitesse aangekomen in Linz voor het trainingskamp, toen ik door mijn vader werd gebeld, dat ik terug naar Nederland moest komen, omdat de clubs eruit kwamen. Gisterochtend ben ik al om 6.40 teruggevlogen en hebben we alles kunnen afronden. Ik ben nu heel blij, maar ook heel moe. Ik ga snel slapen, want nu wacht alweer het trainingskamp van PSV in Frankrijk. Ik vind het fijn dat ik dat nog deels kan meemaken. Het is een mooie gelegenheid om m'n nieuwe ploeggenoten te leren kennen", aldus de éénvoudig international.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen