Ludwig geniet in Utrecht: "Het doet me denken aan Venetië"

15 juli 2015, 14:29

Andreas Ludwig verbond zich deze zomer aan FC Utrecht, maar echt kennen deed hij de club tot voor kort nog niet. De 24-jarige middenvelder uit Duitsland is echter enthousiast over zijn nieuwe werkgever.

"Utrecht, de stad, kende ik. De club niet echt", bekent Ludwig op de officiële website van FC Utrecht. "In Duitsland wordt de Eredivisie niet grootschalig belicht, zoals er voor de Bundesliga wel aandacht is in Nederland. Met trainer/coach Erik ten Hag ben ik een hapje gaan eten in de binnenstad. Geweldig mooi! Het doet me denken aan Venetië, maar dan in Nederland. Utrecht bevalt me wel."

Inmiddels heeft Ludwig zich verdiept in het Nederlandse voetbal en het spreekt hem aan. "Er wordt in de Eredivisie mooi voetbal gespeeld. Er wordt veel op techniek gespeeld. Ten Hag denkt dat deze competitie mij goed past en dat denk ik zelf ook. Na afgelopen seizoen in de Tweede Bundesliga (bij Aalen, red.) te hebben gespeeld, denk ik dat de stap naar de Eredivisie voor mij de juiste is. En het gaat er op en top professioneel aan toe bij FC Utrecht."

Omgekeerd denkt Ludwig dat FC Utrecht ook van hem kan leren. "Ik neem de Duitse mentaliteit mee. Wij Duitsers willen altijd winnen en doen en laten daar alles voor. Ik kijk ernaar uit in de Eredivisie mijn acties te maken, zelf voor de goal te komen en mijn teamgenoten in stelling te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen