Heitinga denkt niet aan Oranje: "Eerst maar eens spelen"

15 juli 2015, 20:45

Na een aantal moeizame jaren hoopt John Heitinga zich komend seizoen weer in de kijker te spelen, zodat hij eventueel weer in aanmerking kan komen voor het Nederlands elftal. De bij Ajax teruggekeerde verdediger beseft echter wel dat er nog een lange weg te gaan is voordat hij een nieuwe kans zal krijgen bij Oranje.

De 31-jarige Heitinga hoopt bij Ajax weer te kunnen laten zien dat hij een rots in de branding kan zijn in de verdediging. "Ik kan tot nu toe terugkijken op een mooie carrière. Alleen: ik moet ook vooruitblikken. Ik weet dat ik de laatste twee seizoenen minder gespeeld heb", aldus de zelfkritische Heitinga tegen FOX Sports. "Dat is ook ervaring opdoen."

Tot op heden behoort hij nog niet tot de basisformatie van coach Frank de Boer. "Ik moet gewoon mijn stinkende best doen en zorgen dat ik er in kom. Het kan snel gaan in de voetballerij", weet de routinier, die vorig seizoen onder contract stond bij Hertha BSC.

Aan een comeback bij Oranje denkt Heitinga nog niet echt. "Ik moet reëel zijn. Op dit moment eerst maar eens aan spelen toekomen en belangrijk zijn voor mijn club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen