Jeremain Lens tekent voor vier jaar bij Sunderland

15 juli 2015, 22:50   Bijgewerkt: 15 juli 2015, 22:59

Het hing al zwaar in de lucht, maar Jeremain Lens heeft definitief zijn transfer naar de Premier League te pakken. De Nederlandse aanvaller heeft voor vier seizoenen getekend bij Sunderland, waar hij herenigd wordt met manager Dick Advocaat. Eerder werkte hij al met de Haagse coach samen bij AZ en PSV. Sunderland heeft de komst van Lens woensdagavond officieel aangekondigd.

De 27-jarige Lens zinspeelde al een tijdje op een vertrek bij Dynamo Kiev en heeft dus zijn zin gekregen. Hij gaat dus voor de derde keer samenwerken met Advocaat, die in zijn nopjes is met de entree van zijn landgenoot. "Ik ben blij dat ik hem hier kan verwelkomen", zegt de manager. "Hij is een bekende speler in Europa en heeft meer dan dertig interlands gespeeld voor Nederland. Dat toont aan dat hij een speler van formaat is. Ik heb al twee keer met hem samengewerkt en ken hem daardoor goed. Hij is snel en heeft een neusje voor de goal."

Lens begon zijn carrière bij AZ, waarmee hij landskampioen werd in het seizoen 2008/2009. Na zijn periode in Alkmaar ging hij aan de slag bij PSV. Bij de Eindhovense club wist hij een transfer naar Dynamo Kiev af te dwingen. Daar was hij aardig op zijn plek, hij pakte afgelopen seizoen de Oekraïense dubbel en plaatste zich voor Champions League-voetbal, maar door de politieke onrust ging Lens liever elders spelen. Hij heeft zijn gewenste transfer naar de Premier League dus gekregen.

Lee Congerton, sportief directeur van Sunderland, is verheugd met de versterking. "We zijn gelukkig met het feit dat wie iemand van Jeremains kaliber hebben kunnen halen. Hij heeft Champions League-ervaring en komt regelmatig in actie voor het Nederlands elftal. Hij is een doelgerichte en snelle speler, dat hebben we nodig bij Sunderland", aldus Congerton.

Foto: website Sunderland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen