Atlético heet goalgetter Martinez officieel welkom

15 juli 2015, 22:58   Bijgewerkt: 15 juli 2015, 23:23

Atlético Madrid heeft, enkele weken nadat al duidelijk was geworden dat Jackson Martinez in de Spaanse hoofdstad zou neerstrijken, officieel melding gemaakt van de komst van de Colombiaanse international. De spits komt over van FC Porto en heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan Atlético.

Martinez begon zijn carrière bij Independiente Medellin en kwam via het Mexicaanse Jaguares de Chiapas bij FC Porto terecht. Zijn eerste Europese avontuur was meteen een doorslaand succes. In drie seizoenen wist de goaltjesdief maar liefst 92 keer te scoren in 133 wedstrijden. Ook in de Champions League viel hij op, met dertien doelpunten in 24 optredens. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt bij Atlético, dat hem voor 35 miljoen euro overneemt van Porto.

De 38-voudig international van Colombia was eerst hard op weg naar AC Milan, maar koos toch voor Atlético. "Wij zijn zeer blij met zijn komst, omdat Martinez een buitengewone spits is", zegt sportief directeur Jose Luis Perez Caminero over de Colombiaan. "Hij zal een geweldige bijdrage leveren aan ons team."

Martinez volgt de naar Juventus vertrokken Mario Mandzukic in het Vicente Calderón.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen