Zweedse club bevestigt vertrek Nilsson naar NEC

16 juli 2015, 17:27

NEC heeft een defensieve versterking gevonden in Zweden. De Nijmegenaren verwelkomen Joakim Nilsson in het Goffertstadion. De laatste plooien van de transfer moeten nog worden gladgestreken, maar de Zweedse werkgever van de verdediger heeft al bevestigd dat Nilsson momenteel in Nijmegen is voor een medische keuring.

De 21-jarige Nilsson is afkomstig van GIF Sundsvall, dat zijn vertrek dus al via de officiële kanalen aangekondigd heeft. In totaal speelde de verdediger slechts 22 wedstrijden voor de Zweedse club. In de huidige competitie kwam Nilsson, jeugdinternational van Zweden, acht keer aan spelen toe. In deze optredens wist hij twee keer te scoren.

Nilsson heeft zelf al gereageerd op de aanstaande transfer. "Ik hoop me in Nederland te ontwikkelen op een hoger niveau. Ik heb het Nederlandse voetbal de laatste jaren niet heel goed gevolgd, maar weet dat de Eredivisie bekend staat om de snelheid in het spel."

De Zweedse aanwinst is een linksbenige centrale verdediger, die moet helpen om het vertrek van Kevin Conboy en Tobias Haitz op te vangen. Hij is na Bart Buysse, Wojciech Golla, Marco van Duin, Janio Bikel, Hannes Halldórsson en Mohamed Rayhi de zevende zomeraanwinst van NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen