NEC bindt jeugdspeler ondanks buitenlandse interesse

16 juli 2015, 17:49

NEC heeft een jeugdspeler beloond voor de ontwikkeling die hij doorgemaakt heeft. Het gaat om Jay-Roy Grot, een 17-jarige jeugdinternational. De jonge aanvallende middenvelder heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de promovendus.

Grot kwam op 11-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van NEC terecht. Hij doorliep alle jeugdelftallen in Nijmegen en vertegenwoordigde de nationale ploeg voor spelers onder 15, 16 en 17. In mei was hij actief op het EK onder 17, dat in de poulefase al ten einde kwam voor Oranje.

Volgens NEC-directeur Bart van Ingen is Grot een groot talent. "Iedereen heeft kunnen zien, lezen en merken wat voor enorme stappen Jay-Roy Grot de afgelopen tijd heeft gezet. Het zegt genoeg dat hij de A1 nu overslaat en in het belofteteam start terwijl hij nu ook de voorbereiding met het eerste elftal meedraait. We zijn zeer blij dat we Jay-Roy hebben kunnen overtuigen om te blijven en zich hier optimaal te ontwikkelen, ondanks belangstelling van andere clubs uit binnen- en buitenland."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen