Transfer van Younes naar Ajax in kannen en kruiken

16 juli 2015, 18:12

Het komt niet meer als een verrassing, maar Ajax heeft Amin Younes nu definitief vastgelegd. De Amsterdamse club neemt de vleugelaanvaller over van Borussia Mönchengladbach. Zowel met de Duitse club als met de speler is een akkoord bereikt, zo laten de Ajacieden weten via de officiële clubkanalen. Younes signeert een driejarig contact in Amsterdam, Ajax heeft een optie voor nog een seizoen.

De in Düsseldorf geboren Younes lag nog tot medio 2016 vast bij Borussia Mönchengladbach, dat hem tijdens het afgelopen seizoen uitleende aan FC Kaiserslautern. De jeugdinternational van Duitsland is blij dat hij zich eindelijk officieel Ajacied mag noemen. "Ik vind het een eer om voor Ajax te spelen", zegt de aanwinst, die al enkele dagen aanwezig was bij Ajax, maar nog moest wachten op een honderd procent akkoord.

"Ik voel me bijzonder welkom bij Ajax", vervolgt de dolblije Younes. "De afgelopen periode heb ik goede gesprekken met Marc Overmars en Frank de Boer gevoerd. Ajax is een geweldige club waar ik me graag verder wil ontwikkelen. Ik vind het een eer om voor deze club te gaan spelen. In Duitsland staat Ajax bekend als het Bayern München van Nederland. Het is een heel grote club. De doelen voor komend seizoen zijn dan ook helder: kampioen worden en Champions League spelen", aldus de versterking tegen Ajax TV.

Younes liet zich onlangs zien op het EK Onder 21 in Tsjechië en zijn prestaties op dat toernooi zijn bij Ajax niet onopgemerkt gebleven. "Voor mij was dat een heel belangrijk toernooi. Ik kreeg de kans om me internationaal niveau te laten zien. Daardoor kon ik Ajax laten zien wat voor potentie ik heb."

Foto: Ajax.nl.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen