Ethische commissie FIFA wil meer bevoegdheden

16 juli 2015, 18:33

De ethische commissie van de FIFA wil meer bevoegdheden. Het college heeft donderdag tijdens een bijeenkomst in Zürich aangedrongen op veranderingen in de regels.

De ethische commissie van de wereldvoetbalbond wil met name dat de FIFA transparanter wordt. Dat betekent dat er meer informatie vrijgegeven moet worden tijdens onderzoeken naar corruptie, omkoping en andere kwalijke zaken in de voetbalwereld. Ook moet er volgens de commissie meer gekeken worden naar de Zwitserse en Europese wetgeving.

De ethische commissie krijgt vaak kritiek van de buitenwereld, omdat de onafhankelijkheid van de commissie ten opzichte van hoge piefen bij de FIFA te wensen zou overlaten. Met de huidige gang van zaken vindt de commissie dat er niet naar buiten getreden kan worden met informatie over fraudezaken, die in de tussentijd al wel in de media aan bod zijn gekomen.

"Aan transparantie zal in de toekomst meer waarde gehecht moeten worden dan aan de geheimhoudingsplicht en de bescherming van de privacy", sprak Cornel Borbely, de baas van de ethische commissie van de FIFA, volgens het ANP.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen