Ajax, AZ en Vitesse in spanning voor Europese loting

17 juli 2015, 08:46   Bijgewerkt: 17 juli 2015, 09:26

Bij Ajax, AZ en Vitesse is de blik vanmiddag (vrijdag) gericht op Nyon. In Zwitserland vindt de loting plaats voor de derde voorronde van de Champions League en Europa League. Ajax en AZ kunnen bij de loting rekenen op een beschermde status, voor Vitesse geldt dat niet. Het Southampton van coach Ronald Koeman is één van de zes mogelijke tegenstanders van de Arnhemmers in de Europa League.

Voor Ajax is de situatie helder: de Amsterdammers kunnen tegen slechts vijf ploegen loten. Dit zijn Young Boys (Zwi), Sparta Praag, Fenerbahçe, Panathinaikos en het Oostenrijkse Rapid Wien. Op papier is Fenerbahçe de sterkst mogelijke tegenstander, zeker gezien de recente versterkingen van de Turkse club. Het haalde onlangs onder meer Robin van Persie binnen als nieuwe spits. Ajax-coach Frank de Boer gaf om die reden al aan dat hij de nummer twee van de Turkse competitie om die reden liever wil ontlopen bij de loting.

Naast Ajax hebben ook Shaktar Donetsk, CSKA Moskou, Club Brugge en AS Monaco een beschermde status bij de loting. De vijf winnaars gaan door naar de laatste voorronde van de Champions League.

Aan de derde voorronde van de Europa League, waar Vitesse en AZ instromen, doen 58 teams mee. Deze teams zijn opgedeeld in poules van tien of twaalf, waarbij de helft van de teams geplaatst is. Omdat de wedstrijden in de tweede voorronde nog niet afgelopen zijn, zijn niet alle deelnemers bekend.

De mogelijke tegenstanders van AZ:

- AEK Larnaca

- Istanbul Basaksehir

- PFC Cherno More Varna/ FC Dinamo Minsk

- FC Dacia Chisinau/ MŠK Žilina

- FC Kairat Almaty/ Alashkert FC

De mogelijke tegenstanders van Vitesse:

- FC Rubin Kazan

- Legia Warszawa/FC Botosani

- UC Sampdoria

- Southampton FC

- Randers FC/ IF Elfsborg

- FC Zorya Luhansk

De loting voor de Champions League begint om 12.00 uur, een uur later is de EL aan de beurt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen