Primeur Heracles: "We beginnen met dertig ladyseats"

17 juli 2015, 08:26

Als eerste club in Europa gaat Heracles Almelo een deel van het stadion volledig inrichten voor vrouwen. De club heeft het hoogste percentage vrouwelijk seizoenkaarthouders van Nederland, vijftien procent, en vond dat het daar iets mee moest doen. Het gevolg: er komen heuse 'ladyseats' in het vernieuwde stadion.

"We vonden dat we wat moesten doen met onze vele vrouwelijke fans", legt commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo vrijdag uit in AD Sportwereld. "We kregen enthousiaste reacties. 'Ja', zeggen de vrouwen, 'als het leuk wordt opgetuigd en naar onze smaak is, dan zien we het wel zitten'. Vraag je aan een vrouw alleen of ze er een stoel wil, zegt ze nee. Maar stel je voor dat ze met vijf vriendinnen gaat, zegt ze: 'Leuk, doe maar in dat vak'. We beginnen met dertig ladyseats, maar hopen dat snel uit te breiden."

Toussaint denkt te weten wat de vrouwelijke Heracles-supporter wil. "Ze wil geen man die naast haar zit en vraagt: weet je wat buitenspel is? Geen gezeur en flauwe opmerkingen. Ze wil gewoon kijken naar een wedstrijd, een avondje uit, plezier maken met haar vriendinnen of ploeggenoten van het vrouwenteam waarin ze speelt. En we weten inmiddels ook dat veel voetbalsters anno nu van mode en beauty houden." Hij heeft het plan al voor ogen: "We geven de fans op de ladyseats presentjes, denk aan een beautypakket of een shopmiddag bij een kledingsponsor van Heracles. Frontrow bij onze modeshow, of ze mogen zelf meelopen als ze willen. En een paar keer per jaar toegang tot de businessclub, waar we een uitgebreide wijnbar hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen