Heitinga: "Iedereen mag kritisch naar mij kijken"

17 juli 2015, 10:18

Als leider van Ajax is John Heitinga deze zomer binnengehaald. De 31-jarige verdediger is teruggekeerd naar zijn oude club en hoopt in Amsterdam van waarde te kunnen zijn, binnen en buiten het veld.

Niet altijd werd het een succes als ervaren spelers in de herfst van hun carrière terugkeerden naar de Eredivisie. Daar loopt Heitinga niet voor weg: "Nederland verwacht veel van spelers die terugkomen. Cocu en Van Bommel hadden dat en Davids ook", zegt hij in AD Sportwereld. "Ik hoop dat ik kan brengen wat ik wil brengen. Wat dat is? Ik heb situaties meegemaakt die anderen niet hebben meegemaakt. Ik heb in drie grote competities gespeeld en ik was actief op vijf eindtoernooien. Straks tijdens wedstrijden, tijdens grote spanning kun je pas echt zien hoe dat uitpakt. Een leidersrol is niet nieuw of zo. In de jeugd was ik altijd al aanvoerder."

De vraag is of Heitinga een vaste basisplaats gaat krijgen bij Ajax. De verdediger wacht af wat de plannen van coach Frank de Boer zijn. "Ik ga gewoon mijn best doen. Kom ik op het tweede plan terecht dan accepteer ik dat, maar ik ga er wel alles aan doen om in de basis te komen. En iedereen mag kritisch naar mij kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen