Ajax loot tegen Rapid Wien in Champions League

17 juli 2015, 12:25   Bijgewerkt: 17 juli 2015, 12:34

Rapid Wien is de eerste tegenstander van Ajax op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Bij de loting in Nyon werden de Amsterdammers vrijdag gekoppeld aan de ploeg uit Wenen. Rapid Wien eindigde vorig seizoen als tweede in de Oostenrijkse competitie, achter Red Bull Salzburg.

In Amsterdam zal de tevredenheid over de uitkomst van de loting groot zijn. Zeker gezien het verloop van de loting, want op een bepaald moment waren er nog maar twee mogelijke tegenstanders over: Rapid Wien en het gevreesde Fenerbahçe, de nieuwe club van Robin van Persie. Het werd uiteindelijk dus de ploeg uit Wenen voor Ajax en dat is op papier, gezien de lage UEFA-coëfficiënt van Rapid, de best denkbare loting.

In de Oostenrijkse competitie eindigde Rapid het afgelopen seizoen op zes punten van kampioen Red Bull Salzburg. Het bleef SCR Altach, de verrassende nummer drie, acht punten voor. Rapid Wien speelde tot dusver tien keer tegen een Nederlandse club en won slechts drie van deze duels. Toch sloot het de meest recente ontmoeting met een ploeg uit de Eredivisie wel winnend af, in het seizoen 1995/1996 bereikte het ten koste van Feyenoord de finale van de Europa Cup II. In de Kuip werd het 1-1, in Oostenrijk vervolgens 3-0.

Ajax bewaart geen goede herinneringen aan de laatste Europese wedstrijd tegen een tegenstander uit Oostenrijk. Het verloor in 2014 over twee duels met ruime cijfers (0-3 en 3-1) van Red Bull Salzburg.

Fenerbahçe, de nieuwe club van Robin van Persie, trof het uiteindelijk niet bij de loting. Het sterke Shaktar Donetsk uit Oekraïne rolde als tegenstander uit de bus. Club Brugge ontmoet het Griekse Panathinaikos. AS Monaco treft Young Boys uit Zwitserland, CSKA Moskou neemt het op tegen Sparta Praag.

De winnaars van deze ontmoetingen gaan door naar de laatste voorronde van de Champions League. De clubs die daarin sneuvelen, zijn wel verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien is op 28 of 29 juli, de return een week later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen