AZ naar Istanbul, Vitesse treft Southampton in EL

17 juli 2015, 13:25   Bijgewerkt: 17 juli 2015, 13:42

AZ moet naar Turkije in de derde voorronde van de Europa League. Voor de Alkmaarders rolde Istanbul BB, dat het afgelopen seizoen vierde werd in de nationale competitie, uit de bus als tegenstander in het Europese bekertoernooi. Vitesse moet het opnemen tegen Southampton, de ploeg van Ronald Koeman.

Voor Koeman betekent de Europa League-ontmoeting met Vitesse een terugkeer op het oude nest, want hij begon zijn trainerscarrière in Arnhem. Tussen 2000 en 2001 zat hij als hoofdcoach op de bank in Gelredome, dit was voor de oud-verdediger zijn eerste klus als eindverantwoordelijke in het betaald voetbal. Daarna trainde hij onder meer Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ en Feyenoord. Een jaar geleden trad hij in dienst bij Southampton, waarmee hij tegen alle verwachtingen in een ticket voor de Europa League wist te veroveren.

Bij Southampton spelen oud-eredivisiespelers Dusan Tadic, Maarten Stekelenburg, Graziano Pellè, Cuco Martina en Jordy Clasie, die overkwam van Feyenoord. Het werd vorig seizoen zevende in Engeland.

AZ, een andere oud-club van Koeman, moet afreizen naar Turkije. Het werd bij de loting gekoppeld aan Istanbul Büyüksehir Belediyespor, kortweg Istanbul BB. Deze ploeg baarde het afgelopen seizoen opzien door vierde te worden in de Turkse competitie, achter grootmachten Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas.

Bij de loting had AZ een beschermde status, Vitesse niet. De heenwedstrijden vinden plaats op donderdag 30 juli, de returns zijn een week later. AZ begint met een thuiswedstrijd, Vitesse opent in Engeland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen