KNVB breekt met Reijners: "We kiezen voor lange termijn"

17 juli 2015, 15:09

Enkele weken nadat een nieuwe bondscoach voor het mannenelftal aangesteld moest worden, moet de KNVB nu ook op zoek naar een nieuwe trainer voor de nationale vrouwenploeg. Het contract van Roger Reijners wordt per 1 augustus ontbonden, meldt de bond. Reijners had nog een contract tot medio 2016.

Reijners (51) heeft begrip voor de beslissing van de KNVB om uit elkaar te gaan, zegt hij. "Omdat ik er voor gekozen heb om mijn contract niet te verlengen, begrijp ik de keuze van de KNVB voor een andere coach. Natuurlijk had ik graag de Olympische Spelen in 2016 mee willen maken en daarna afscheid genomen. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen periode en daar wil ik zeker de speelsters en staf voor bedanken."

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB: "Roger heeft ontzettend veel voor de OranjeLeeuwinnen betekend. Hij is de eerste coach die het team naar het WK begeleidde. We kijken dan ook terug op een goede en vruchtbare periode. Met het aanstellen van een nieuwe coach kiezen we echter voor de lange termijn."

Volgens Booij was het niet handig om tot 2016 door te gaan met Reijners en daarna pas een nieuwe coach aan te stellen. "We willen de nieuwe bondscoach langer dan een jaar voorbereidingstijd geven op het Europees kampioenschap 2017, om het team optimaal klaar te stomen voor dat toernooi in eigen land."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen