De Boer vindt Ajax favoriet: "We mogen niet klagen"

17 juli 2015, 15:32

Frank de Boer is positief over de kansen van zijn club om de laatste voorronde van de Champions League te halen. Bij de loting voor de derde voorronde werden de Amsterdammers gekoppeld aan Rapid Wien en dat is, op basis van het UEFA-coëfficiënt, de minst sterke ploeg die Ajax had kunnen loten.

"Ik heb wel even met spanning zitten kijken", zegt De Boer op de website van Ajax over de loting. "We zaten in de laatste fase van de loting. Het zou Fenerbahçe of Rapid Wien worden. We mogen niet klagen."

Rapid Wien eindigde het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Oostenrijkse competitie. "We moeten afwachten wat voor niveau ze hebben. Ik heb nog geen beelden bekeken, maar op papier zijn we favoriet", stelt De Boer. De eerste wedstrijd is op 28 of 29 juli in Wenen, op de plek waar De Boer in 1995 met Ajax de Champions League-finale won. In de finale werd AC Milan met 1-0 verslagen. De Boer: "Als ik daar weer sta, zullen veel gedachten weer bovenkomen. Het was toch wel het mooiste moment uit mijn carrière."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen